dimarts, 14 de desembre del 2010

Imatge

Pràctica número 3:

Amb el programa GIMP vaig fer servir l'eina d'escalat, reduint la imatge a 2500 x 1500 pixels.

Imatge








Pràctica número 2:

Fent servir el programa GIMP amb l'eina de retallar vaig sel·leccionar el tros de la imatge que volia.

Imatge


Pràctica número 1:

Amb el programa GIMP sel·leccionem l'eina de clonat. Amb aquesta eina em de sel·leccionar el tros de la imatge que volem clonar, clicant amb el cursor mentres a la vegada prenem la tecla control. Simplement em d'anar esborrant l'element sel·leccionat.







diumenge, 12 de desembre del 2010

Dia 9 de Desembre

Avui dia 9 de Desembre  hem exposat els prezis de la SAE. Ha sigut interesant escoltar els diferents punt de vista dels companys de classe. Tot i així ha sigut una mica repetitiu ja que tots hem parlat de lo mateix.

Dia 2 de Desembre

Avui dia 2 de desembre hem tingut que tornar a anar a l'aula d'ordinadors per poder acabar el prezi de la SAE. Hem tingut problemes per acabar-ho ja que el programa no anava gaire bé i sen's ha desordenat tot i ho tindrem que tornar a fer.

Dia 30 de Novembre

Avui dia 30 de novembre hem pogut veure dues presentacions  de dues noies de segon que han estat una setmana fent pràctiques. Ens han exposat les seves experiències i els objectius que van assolir. A més hem escoltat les notocies d'actualitat educativa que faltaven per escoltar.

Dia 25 de Novembre

Avui dia 25 de novembre hem marxat a l'aula d'ordinadors per poder començar a preparar el prezi de la setmana d'activitats extraordinàries (SAE).

Dia 11 de Novembre

Avui dia 11 de novembre hem portat el llibre de "Documentar una mirada nova" que hens haviem d'haver llegit per parlar-hi a la classe de seminari. Hem estat parlant del llibre i debatint-lo una mica.

Dia 9 de Novembre

Avui dia 9 de novembre hem anat a veure una pelicula " Los niños del paraiso".
Ha sigut una pelicula molt interesant i bonica que parla sobre els valors de la vida.

dimarts, 23 de novembre del 2010

ACOMPANYAMENT A L’ESCOLA - Dimarts 16

 El dia 16 de novembre, vam haver d’acompanyar a un alumne de tercer per veure com feia les practiques i com era el dia a dia en una classe d’infantil. Quan vaig arribar a primera hora del matí, les  8:30, els nens tenien una hora lliure per jugar al que volguessin. Mentrestant la noia i jo vam marxar a veure les instal·lacions de l’escola. La Eva que així era com es deia la noia em va estar ensenyant el pati, les classes, etc.
Desprès d’una hora lliure per jugar al que volguessin, va manar a ‘aula amb pantalla digital per poder realitzar una activitat que la professora tenia preparada, ja que aquesta setmana començaven el projecte del cinema. A l’aula amb pantalla digital, la professora va posar unes fotografies d’un dibuix animat que era un llop, i aquest sortia a cada fotografia amb una expressió diferent. Un cop els nens van veure les fotografies i les van comentar, vam marxar tots a la seva classe. La professora, els hi va donar un full a cada un dividit en quatre apartats en el que havien de dibuixar una persona amb diferents expressions. Tot els nens ho van fer molt bé. Quan van arribar les onze del matí, els nens van marxar al pati, ja que era la seva hora d’esbarjo. Els nens van estar al pati fins les dotze del migdia, vam entrar a classe per que ells mateixos es posessin el pitet, i van marxar a dinar.
A les dues i mitja començava la jornada de la tarda, els nens ja havien dinat i jugat molt. Durant aquesta jornada potser una mica més relaxada, la professora els hi va donar fang. Podien fer el que volguessin, era fang lliure i això els hi encanta. Es van passar una bona estona fent figuretes que els hi passava pel cap, i quan van assolir la definitiva, la van guardar a una capsa que tenien a la classe, cadascuna a,b el seu nom. Un cop van acabar de fer el fang, els nens van sortir al pati per berenar, ja que l’escola  els hi proporciona els entrepans per berenar. Un cop acabaven de menjar-se l’entrepà podien marxar a jugar lliurement pel pati.
Com a conclusió d’aquest dia, haig de dir que en va agradar molt passar un dia a l’escola envoltada de nens, observant el que feien i com s’ho passaven, va ser molt gratificant. També em van agradar molt les instal·lacions de l’escola, ja que al pati els nens tenien un espai enorme per gaudir i jugar lliurement envoltats d’un espai natural.

dimarts, 9 de novembre del 2010

Seminari_2/11/2010

El dimarts dia 2 de Novembre, cadascú havia de portar una imatge, ja fos artística, publicitaria, etc. La nostra tasca era documentar-nos una mica sobre la nostra imatge i exposar-la als companys de la classe, per a que ells també coneix-essin la nostra imatge.

dilluns, 8 de novembre del 2010

Què és un prezi?

Seminari _26/10/2010_28/10/2010

El dimarts i dijous d'aquesta setmana, teníem dos feines importants a realitzar. Tots els de la classe havíem de buscar diferents models de revistes educatives i exposar-les a classe.
L'altra feina important, era cercar una noticia sobre educació i fer un qüestionari per crear un debat a classe. Van ser interessants els debats que van sorgir, ja que eren sobre temes d’interès actual, i des de el meu punt de vista potser ens va aportar nova informació per la nostra futura professió.

dimarts, 26 d’octubre del 2010

Qui ets tú?


DESCRIPCIÓ:

És una noia morena, te els cabells curts i porta serrell. Els seus ulls son de color verd i és bastant primeta. La ¿..? te una estatura mitjana, normalment vesteix amb texans, manoletines o bambes i el seu color preferit és el taronja. La primera impressió que tens d’ella, és la imatge d’una noia una mica tímida, però a mida que la vas coneixent va agafant confiança. És una noia molt positiva i alegre te les coses molt clares i és molt objectiva amb el que vol a la seva vida. Li encanta sortir amb les seves  amigues, passar-s’ho bé i riure molt, el que més l’hi agrada fer és sortir de festa o anar a passejar amb el seu xicot .A la vegada que li agrada molt sortir de festa, també li encanta passar una mica d’estona amb la seva família. Un dels seus punts forts és que és una noia molt dolça i carinyosa i un dels seus punts febles és que els seus nervis fan que estigui tot el dia menjant-se les ungles. Una de les seves aficions es anar a esquiar, perquè li encanta i sempre que pot ho fa. Li encanta viatjar acompanyada o no, dona igual ja que és una de les seves aficions que més pràctica quan pot i un dels seus somnis és poder viatjar a Nueva York.
PODEM PINTAR ELS SOMNIS?

A seminari ens hem llegit el llibre de com pintar els somnis, és un llibre que ens mostra la dinàmica d'una escola molt oberta a tot. Ens han mostrat com al llarg del curs la professora es deixa emportar per les curiositats dels alumnes i poc a poc sense voler es va creant tota una programació improvisada i molt rica en continguts.
Una de les coses més importants que hem aprés sobre l'infant és que el seu aprenentatge no es produeix de manera lineal, sinó que és un aprenentatge progressiu fins a arribar als objectius proposats.
Aquesta etapa de l'infant, és una de les més importants, ja que es basa en un procés de construcció, d'experimentació i reconstrucció. En aquesta etapa tant important, tot el que desperta la curiositat de l'infant s'aprofita.
El/la mestre no pot pretendre ensenyar ja que tot el procés d'aprenentatge del nen, passa per l'experimentació i el joc. La feina de el/la mestre es intentar captivar la curiositat de l'alumne i crear un clima de confiança en el que l'alumne se senti agust.
Una part molt important del seu aprenentatge son  les famílies i tenen dret a saber tot el que aprenen els seus fills a l'escola.

dilluns, 27 de setembre del 2010

Taller de fang a plàstica

El dijous 23/9/2010 vam fer a classe de plàstica un taller de fang. L'objectiu era crear una rajola per posar a sobre un objecte de valor personal. La rajola havia d'estar relacionada d'alguna manera amb l'objecte personal.
El disseny de la rajola era totalment lliure i podíem fer el que volíem.
La rajola encara no està acabada, ja que el primer dia de taller era per fer proves. La majoria d'elles encara no estan acabades, ja que vam anar provant amb diferents objectes i diferents textures perquè ha de quedar el més original possible.

Classe de plàstica






La panera dels tresors




La panera dels tresors

La panera dels tresors els ajuda a conèixer el món exterior, a apreciar i a distingir diferents objectes.
Durant el primer any hem d'estimular tots els seus sentits sense intervenir en la seva experiència personal. El nen pren consciència del seu propi cos )peus, braços, boca, etc.)
És important que el terra on situem els nens, no sigui dur, per poder posar més varietat d'objectes (vidre, ceràmica, etc.)
La companyia d'altres nens, ajuda a l'aprenentatge del nadó, ja que tots s'aporten informació.
La seva boca és un element molt important, ja que els ajuda a conèixer la textura, la duresa, el sabor, etc.

dimecres, 15 de setembre del 2010

Interactivitat

Edu3.cat




Idees principals del text

Els ordinadors, són bàsicament màquines per fer càlculs, però amb el temps han esdevingut màquines per comunicar-nos.
Vannervar Bush va crear un model per millorar la comunicació, que tractaba d'uns punts de conexió per mostrar l'informació d'una manera molt més simple.
Ted Nelson, va inventar "Xanadu" que era una xarxa com internet però mai va arribar a posar-se en pràctica, tot i així va facilitar molts avenços: l'hipertext i l'hipermèdia.
Els primers programes interactius van aparèixer als anys 90 sobre CD-Rom capaços d'enmagatzemar una gran quantitat de textos, imatges..., amb proposits educatius.
Més tard apareixen uns programes interactius de més impacte, els videojocs.
Amb els CD-Roms les interaccions es produeixen entre una persona i ella mateixa.
Amb internet es multipliquen les possibilitats d'interaccions socials i comercials.
La clau d'un interador és la interfície, el conjunt de grafismes i d'opcions que fan possible el diàleg entre la persona i l'ordinador.

La meva presentació:

Em dic Sandra. Tinc 21 anys i aquest serà el meu bloc durant el primer semestre del primer any d'educació infantil. La poca experiència que he tingut amb els nens ha sigut treballant com a monitora de menjador durant dos anys i com a monitora de campus durant els estius. L'objectiu més clar i directe que m'he proposat assolir, és que vui ser una bona mestra.