dimecres, 12 de gener del 2011

Què és un power point?

Es un programa diseñado para hacer presentaciones con texto esquematizado, fácil de entender, animaciones de texto e imágenes prediseñadas o importadas desde imágenes de la computadora. Se le pueden aplicar distintos diseños de fuente, plantilla y animación. Este tipo de presentaciones suele ser muy llamativo y mucho más práctico.

Igoogle

És un servei de google, una pàgina d'inici personalitzable. Les seves característiques incloeixen la capacitat d'afegir web feeds i google gadgets.

Què és un Jclick?

Jclick está formado por un conjunto de aplicaciones informáticas que sirven para realizar diversos tipos de actividades educativas: rompecabezas, asociaciones, ejercicios de texto, palabras cruzadas ...

Programari convencional

Limita la posssibilitat de detectar i corregir entrades de programació, de fer-hi modificacions, traduir-lo, fer-lo servir per a finalitats diferents.

Programari de codi obert

Es pot accedir al seu codi font. Es pot estudiar, modificar, adaptar, difondre la versió resultant.

Programari lliure

- Llibertat d'usar-lo amb qualsevol finalitat
- Llibertat d'estudiar-lo i adaptar-lo a les nostres necessitats
- Llibertat de redistribuir-lo a tercers
- Llibertat d'introduir-hi millores i fer-les públiques a fi que se'n beneficiï tota la comunitat

dimarts, 11 de gener del 2011

Delicious

Servicio que permite almacenar sitios webs i compartirlos con otros usuarios de delicious.

Quina diferència hi ha entre una wikipedia i un wikispaces?

Wikipèdia té una estructura esteriotipada que es revisada continuament pels creadors, wikispace no té estructura esteriotipada que sigui revisada pels creadors.

wikipedia

Wikipedia es un proyecto de la fundacion wikimedia para construir una enciclopedia libre y poliglota. Los más de 16 millones de artículos de wikipedia han sido redactados conjuntamente por voluntarios de todo el mundo, y prácticamente todos pueden ser editados por cualquier persona que pueda acceder a wikipedia.

Creative commons

És una organització sense anim de lucre que treballa per a incrementar la creativitat, tant si son continguts culturals com educatius o científics. Commons fomenta l'intercanvi lliure, legal d'informació o de continguts per poder utilitzar-se, reutilitzar-se o fer-ne una barreja. CC ofereix unes eines que permeten donar a usuaris individuals o a grans companyies i institucions una manera fàcil de concedir permísos de drets d'autor per al treball col·lectiu. Les llicències de creative commons permeten canviar fàcilment els seus drets d'autor de: tots els drets reservats, a alguns drets reservats.

Copyright

És el contrari a creatice commons. Aquest és el dret d'autor que te el creador d'una obra, tant sigui l'autor d'un programa informàtic, com un dibuixant, com un cantant... Aquest dret està per sobre de totes les obre de l'autor i és ell qui decideix com es distribuiran i es reproduiran les seves obres.

Webs per a penjar imatges, documents, presentacions, música...

Slideshare i slideboom: Espais gratuits on els usuaris envien presentacions power point o oppen office. Un cop pujades apareix el codi embed, necessari per pujar-lo al blog.

Scribd: Servei que permet pujar i mostrar documents en llocs web. El sistema el transforma i col·loca en un visor flash paper per després poder-ho penjar al teu blog.

Goear: Portal on podem pujar cançons per a que llegeixi el codi embed i després poder-les pujar al teu blog o lloc web.

Webs per a descarregar programes, imatges, musica,...

Jamendo: Comunitat de música lliure i legal, on els artistes poden pujar la seva música i el seu públic descarregarla de manera gratuita.

Flickr: Permet guardar, ordenar, buscar, compartir fotografies i videos en linea.

Picassa: Permet localitzar, veure i organitzar tots els arxius gràfics guardats a l'ordinador. Es poden editar fotografies, crear collages, presentacions d'imatges...

Softcatalà: És una associació sense anim de lucre, el seu objectiu fonamental és fomentar l'ús de la llengua catalana en les noves tecnologies, informàtica, internet.

Video Blanquerna

Fluxograma semàfors

dilluns, 10 de gener del 2011

Què és el dropbox?



Permet als usuaris guardar arxius en linea, compartir-los i compartir també carpetes amb altres.

Què és un google docs?



Quan enviem un document adjunt per email es duplica, en canvi amb el google docs s'adressen diferents correus col·laboradors i simplement es fiquen documents en versió online i es comparteix alhora, sense que que calgui adjuntar. Només hi ha un document una versió.

Què és un RSS?



RSS és una família de formats de canals web XML. S'utilitza per publicar continguts, com pot ser notícies, weblocs. També es pot compartir la informació en altres llocs web o programes.

Què és un wiki?



Un wiki és un lloc web col·laboratiu que pot ser editat des de l'ordinador pels usuaris registrats. Els usuaris d'una wiki poden crear, modificar i esborrar el contingut.

Qué és un bloc?






Un bloc és un diari personal. Es tracta d'anant fent una sèrie d'entrades. Totes aquestes entrades surten amb una data de publicació. Pots tenir una sèrie de seguidors que poden llegir i comentar el que publiques.