dilluns, 27 de setembre del 2010

Taller de fang a plàstica

El dijous 23/9/2010 vam fer a classe de plàstica un taller de fang. L'objectiu era crear una rajola per posar a sobre un objecte de valor personal. La rajola havia d'estar relacionada d'alguna manera amb l'objecte personal.
El disseny de la rajola era totalment lliure i podíem fer el que volíem.
La rajola encara no està acabada, ja que el primer dia de taller era per fer proves. La majoria d'elles encara no estan acabades, ja que vam anar provant amb diferents objectes i diferents textures perquè ha de quedar el més original possible.

Classe de plàstica






La panera dels tresors




La panera dels tresors

La panera dels tresors els ajuda a conèixer el món exterior, a apreciar i a distingir diferents objectes.
Durant el primer any hem d'estimular tots els seus sentits sense intervenir en la seva experiència personal. El nen pren consciència del seu propi cos )peus, braços, boca, etc.)
És important que el terra on situem els nens, no sigui dur, per poder posar més varietat d'objectes (vidre, ceràmica, etc.)
La companyia d'altres nens, ajuda a l'aprenentatge del nadó, ja que tots s'aporten informació.
La seva boca és un element molt important, ja que els ajuda a conèixer la textura, la duresa, el sabor, etc.

dimecres, 15 de setembre del 2010

Interactivitat

Edu3.cat




Idees principals del text

Els ordinadors, són bàsicament màquines per fer càlculs, però amb el temps han esdevingut màquines per comunicar-nos.
Vannervar Bush va crear un model per millorar la comunicació, que tractaba d'uns punts de conexió per mostrar l'informació d'una manera molt més simple.
Ted Nelson, va inventar "Xanadu" que era una xarxa com internet però mai va arribar a posar-se en pràctica, tot i així va facilitar molts avenços: l'hipertext i l'hipermèdia.
Els primers programes interactius van aparèixer als anys 90 sobre CD-Rom capaços d'enmagatzemar una gran quantitat de textos, imatges..., amb proposits educatius.
Més tard apareixen uns programes interactius de més impacte, els videojocs.
Amb els CD-Roms les interaccions es produeixen entre una persona i ella mateixa.
Amb internet es multipliquen les possibilitats d'interaccions socials i comercials.
La clau d'un interador és la interfície, el conjunt de grafismes i d'opcions que fan possible el diàleg entre la persona i l'ordinador.

La meva presentació:

Em dic Sandra. Tinc 21 anys i aquest serà el meu bloc durant el primer semestre del primer any d'educació infantil. La poca experiència que he tingut amb els nens ha sigut treballant com a monitora de menjador durant dos anys i com a monitora de campus durant els estius. L'objectiu més clar i directe que m'he proposat assolir, és que vui ser una bona mestra.